ADATVÉDELMI POLITIKA

 

A jelen adatvédelmi útmutatás („Adatvédelmi politika“) annak a leírását tartalmazza, hogy a Pick N Dazzle („Pick N Dazzle” vagy „mi“, „minket“, „nekünk“) milyen módon kezeli az Ön személyes adatait a www.pickndazzle.com honlap igénybevételekor („a Honlap“).

 

MIT NEVEZÜNK SZEMÉLYES ADATNAK

A személyes adat minden olyan információ, amely valamely azonosított vagy    azonosítható élő személlyel kapcsolatos (mint elektronikus elérhetőség, életkor, születési idő, telefonszám, stb.) (Személyes adatok).

MILYEN TIPUSÚ SZEMÉLYES ADATOKAT GYŰJTÜNK RÓLAD?

Olyan személyes adatokat gyűjtjünk, amelyeket közvetlenül közöltél velünk vagy olyanokat, amelyekhez a honlap használatával kapcsolatban jutottunk hozzá.

Az általad közölt információ

Amikor profilt hozol létre, az alábbi személyes adatokat gyűjtjük:

Kiegészítésként a Szépségprofilodnak részét képező alábbi adatokat, mint:

Amikor a Honlapon keresztül rendelsz, az alábbi személyes adatokat gyűjtjük:

Amikor a Honlapunkon valami tartalmat közzéteszel (szöveget, képeket, fényképeket,  közléseket, kommentárokot vagy egyéb jellegű tartalmat), az információkat a szervereinken tároljuk és azok a Honlapunk felhasználói számára hozzáférhetővé válnak, amennyiben azokat az egyéb felhasználók számára láthatóvá tetteа, mint például a „Bájos ügyfeleink” c. Rovatban közzétett fényképek.

A Társaság nem kapja és nem tárolja a kártyabirtokos kártyájával kapcsolatos bármilyen adatait, amikor a Társaság honlapján keresztül vásárol valamilyen terméket a betéti vagy hitelkártyával történő fizetési módot használva. Ezeket az adatokat az online fizetési szolgáltató Társaság kezeli.

Honlapunk igénybevételekor lehetőséged van arra, hogy a Facebook profiloddal regisztráljál. Amennyiben ezt a lehetőséget választottad, a Facebook Admin honlapra kerülsz, ahol értesítenek az adataidnak a Pick N Dazzle–nek történő továbbításáról. A Facebook adatvédelmi irányelveiről az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatsz: https://www.facebook.com/about/privacy

 

Harmadik felektől gyűjtött információ

Más forrásokból is kaphatunk információt rólad. Ezt az információt hozzáadhatjuk a szolgáltatásaink révén rólad szerzett információhoz, szolgáltatásaink javítása céljából.

 

A szociális hálózatokon keresztül szolgáltatott információk

Megoszthatod velünk a szociális hálózati profilodat (Facebook, Instagram, stb.). Ezzel engedélyezed a számunkra, hogy hozzáférést nyerjünk a megadott profilodban található információ egy részéhez (például profilinformáció és profilkép). Ezt az információt az adott szociális hálózatban szereplő profilodból nyerhetjük, s az általunk nyújtott szolgáltatásokba importálhatjuk.  Ezen túlmenően szolgáltatásaink lehetővé teszik az információ másokkal való megosztását is hasonló profilok révén, például hivatkozásokkal. Tudomásul veszed és egyetértesz azzal, hogy kizárólagos felelősséget viselsz a közösségi hálózatokban regisztrált profilodnak használatáért, valamint arra kötelezed magad, hogy megismered a közösségi hálózati szolgáltató felhasználási feltételeit és adatvédelmi nyilatkozatát. Társaságunk nem vállal felelősséget: (i) hasonló közösségi hálózatok meglétéért és azok korrekt üzemeltetéséért (ii) hasonló közösségi hálózatok meglétéért, tartalmáért, termékeiért vagy szolgáltatásaiért, vagy (iii) hasonló közösségi hálózatok általad történő használatáért. Amennyiben megszakítod a közösségi hálózattal való kapcsolatot, a közösségi hálózaton lévő nyilvános profilodnak adatait és a szociális hálózat által biztosított elektronikus elérhetőséged adatait törölni fogjuk az aktív adatbázisunkból.

A fentiekben felsorolt adatokon kívül, még a honlapunkon történő szörfözési viselkedésedből nyert információt gyűjthetünk és dolgozhatunk fel ahhoz, hogy személyre szabott képet alakíthassunk ki a te online szokásaidról, amely alapján a profilodhoz igazodó ajánlatokat tudunk összeállítani:

 

Ebben a vonatkozásban jobban tájékozódhatsz, ha elolvasod az alábbi, az adatok feldolgozását taglaló fejezetet.

MILYEN CÉLOKRA ÉS MILYEN ALAPON HASZNÁLJUK FEL A SZEMÉLYES ADATAID

A törvény által megengedett keretek között és mértékben, az alábbi célokra használjuk a személyes adataid:

E közös cél szükség szerint az alábbiakra terjed ki:

Az adataidnak fenti célokra történő feldolgozása a legtöbb esetben a Pick N Dazzle-lel kötendő szerződés létrejöttéhez és teljesítéséhez szükséges.

Ezen túlmenően a fenti célok érvényesítése az adataidnak az alkalmazandó jogszabályok szerinti feldolgozását igényli, ideértve az adó- és számviteli jogszabályokat is.

Szeretnénk mindig a legjobb online vásárlási élményt nyújtani neked. E célból az online vásárlói viselkedésedet jellemző információkat használhatunk fel, az elégedettségi felmérés céljából pedig felkérhetünk téged fogyasztói  kérdőív kitöltésére a megrendelés befejezése után, illetve közvetlenül vagy partnerek segítségével piackutatásokat vagy felméréseket végezhetünk.

Ezen tevékenységünket az általunk végzett gazdasági tevékenységből eredő törvényes érdekeinkre alapozzuk, ugyanakkor mindig ügyelünk arra, hogy a te alapvető jogaid és szabadságaid ne sérüljenek.

Azon vagyunk, hogy mindig napra kész információval rendelkezzél az érdeklődési körödbe tartozó termékek/szolgáltatások legjobb ajánlatairól. Ennek megfelelően mindenféle típusú üzeneteket küldhetünk neked az elektronikus kommunikáció csatornáin (e-mail / SMS / mobile push / webpush, stb.), amelyek általános vagy téma szerinti információt tartalmaznak hasonló termékekről, vagy az általad vásárolt termékeket kiegészítő termékekről, továbbá ajánlatokat és promóciókat, valamint egyéb üzleti közléseket, mint piackutatások és fogyasztói értékelések, ezen kívül a személyedre szabott tanácsokat is adhatunk a Honlapunkon. Annak érdekében, hogy az érdeklődésedre számottevő információt bocsáthassunk rendelkezésedre, a  vásárlói szokásaidat jellemző adatokat használhatunk fel (például: megtekintett termékek/ a kívánt termékek listájához hozzátett termékek) a saját profilodnak összeállítása végett. Mindig garantáljuk, hogy a fentiekben leírt adatfeldolgozás az te jogaidnak és szabadságaidnak tiszteletben tartása mellett történik, s azzal kapcsolatban hozott  döntések semmilyen módon nem vezetnek jogi következményekhez a számodra, s hasonlóképpen nem érintenek téged érdemben.

A legtöbb esetben előzetes hozzájárulásodat kérjük, hogy marketing üzeneteket küldhessünk neked.  Amennyiben megváltoztatod a véleményedet, bármikor visszavonhatod hozzájárulásodat az alábbi módon:

Bizonyos helyzetekben marketing tevékenységünket az üzleti tevékenységünk előmozdítása és fejlesztése iránti jogos érdekünkre alapozhatjuk. Minden egyes alkalommal, amikor a te adataidat a jogos érdekeink érvényesítése végett használjuk, mi gondoskodunk és megtesszük a szükséges intézkedéseket annak biztosítására, hogy az alapvető jogaid és szabadságaid ne sérüljenek. Mindazonáltal, a fent leírt eszközök segítségével bármikor megszüntetheted személyes adataidnak marketing célokra történő feldolgozását, és mi eleget teszünk a kérésednek.

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor jogaink és kereskedelmi tevékenységünk védelme érdekében információt használunk vagy továbbítunk. Ezek a következők lehetnek:

Az ilyen típusú feldolgozás legfőbb oka a kereskedelmi tevékenységünk védelmével kapcsolatos törvényes érdekeink biztosítása azzal a kikötéssel, hogy mi garantáljuk az általunk foganatosított intézkedések és a te alapvető jogaid és szabadságaid közötti  egyensúlyt.

Ezen kívül bizonyos esetekben feldolgozásunk olyan jogi rendelkezéseken alapul, mint az áruk és az értékek védelmére vonatkozó kötelezettség, amelyet az e vonatkozásban alkalmazandó jogszabályok írnak elő e tekintetben.

 

Honlapunkon az információt cookie-k és hasonló technológiák felhasználásával dolgozhatjuk fel az alábbiakban ismertetett cookie-házirend alapján.

 

MENNYI IDEIG TÁROLJUK A SZEMÉLYES ADATAID

Rendszerint a személyes adataid addig tároljuk, amíg fiókod van a Honlapunkon. Bármelyik pillanatban kérheted az információk egy részének törlését vagy a fiókod bezárását, s mi teljesíteni fogjuk kérésedet úgy, hogy a fiókod bezárása után is megtarthatunk bizonyos információt, amennyiben az alkalmazandó jog vagy jogos érdekek megkövetelik azt.

 

ÉRZÉKENY ADATOK

Nem fogunk összegyűjteni vagy feldolgozni veled kapcsolatos érzékeny adatokat (például olyan információt, amely a faji vagy etnikai származásoddal, politikai nézeteiddel, vallásoddal vagy más nézeteiddel, továbbá egészségi állapotoddal, bűnügyi múltoddal vagy szakszervezeti tagságoddal kapcsolatos), amelyek az Általános adatvédelmi irányelvben a személyes adatok különleges kategóriájában szerepelnek. Továbbá mi nem szeretnénk 16 éven aluli kiskorú személyek adatait gyűjteni vagy feldolgozni.

 

KINEK ADHATJUK ÁT A SZEMÉLYES ADATAID

Az adott eset függvényében a személyes adataidnak egy részét az alábbi kategóriákba sorolható átvevőknek adhatjuk át, illetve azokhoz biztosíthatunk hozzáférést:

Amennyiben a törvény megköveteli, vagy szükségessé válik törvényes érdekeink védelmében lépni, egyes személyes adataid a közhatóságoknak szolgáltathatjuk.

Garantáljuk, hogy a személyes adataidhoz magánjogi, harmadik személyek által történő hozzáférése a személyes adatok védelmére és az információ bizalmas kezelésére vonatkozó jogi rendelkezéseknek megfelelően történik a harmadik felekkel kötött szerződések alapján.

 

JAVALLATOK

Lehetőséget biztosítunk neked, hogy meghívjad barátaidat, hogy a Honlapunkon keresztül nyújtott szolgáltatásokra regisztráljanak, ha egy hivatkozási linket osztasz meg velük a  szociális hálózatok, e-mail, telefon vagy egyéb eszközök révén, vagy meghívásokat küldve a Honlap továbbítási oldalán. Amennyiben úgy döntesz, hogy feltöltöd a kontaktusaidat a Honlapunkra, akkor megkapjuk és tároljuk az ilyen kapcsolatokra vonatkozó információkat, és azokat felhasználjuk a te nevedben meghívók küldésére. Ha valakit a Honlapunkon keresztül irányítasz, a hivatkozás tartalmazni fogja a te nevedet és a fényképedet, amennyiben azt velünk megosztottad.

 

BIZTONSÁG

 

Kötelezzünk magunkat arra, hogy a személyes adataid biztonságát biztosítjuk, megfelelő műszaki és szervezeti intézkedések alkalmazásával az iparági szabványok betartása mellett.

A személyes adataid biztonsága érdekében végrehajtott intézkedéseken túl, tisztában vagyunk azzal, hogy az interneten vagy más nyilvános hálózatokon keresztül történő információ továbbítása nem teljesen biztonságos, s fennáll a veszélye annak, hogy az adatokat illetéktelen harmadik személyek megtekinthetik és felhasználhatják. Nem vállalhatunk felelősséget a rendszerek azon sérülékenységi területeiért, amelyek nem állnak felügyeletünk alatt.

 

A TE JOGAID

A személyes adatok védelméről szóló általános irányelv számos jogodat ismeri el a személyes adataiddal kapcsolatban. Kérheted az adataidhoz való hozzáférést, fájljaidnak hibajavítását és / vagy kifogást emelhetsz a személyes adataid feldolgozása ellen. Ezen kívül azon jogával is élhetsz, hogy panaszt nyújtsál be az illetékes felügyeleti hatósághoz vagy a bírósághoz. Az adott eset függvényében azon jogoddal is élhetsz, amely alapján kérheted a személyes adataid törlését, azok korlátozott feldolgozását, illetve átadhatóságuk korlátozását.

Ahhoz, hogy jogaiddal tudjál élni, kérjük, fordulj hozzánk a lejjebb megadott elérhetőségeken. Kérjük, vedd figyelembe az alábbiakat, amennyiben a fenti jogaid szeretnéd érvényre juttatni. 

Személyazonosság. Mi komolyan kezeljük bizalmas jellegét miden olyan felvételnek, amely a te személyes adataid tartalmazza. Ezért kérjük, küldd meg nekünk ezen felvételekkel kapcsolatos igényeidet a Honlapunkon regisztrált fiókodban szereplő e-mail címedről. Ellenkező esetben fenntartjuk magunknak a jogot, hogy személyazonosságodat ellenőrizzük, s annak megerősítése érdekében további információt kérjünk tőled.

Díjak. Nem számítunk fel díjat a személyes adataiddal kapcsolatos jogok gyakorlásáért, kivéve, ha az információhoz való hozzáférés iránti kérelmed indokolatlan, többször vagy fölöslegesen ismétlődik, ez utóbbi esetben elfogadható összeget számolunk fel. A kérelem elbírálása előtt tájékoztatunk téged az esetleges díjakról.

Válasz határideje. Az összes érvényes kérésedre egy hónapon belül válaszolunk, kivéve, ha a kérés különösen bonyolult, vagy ha több kérelmet nyújtottál be, amely esetben legfeljebb két hónapon belül válaszolunk. Külön tájékoztatunk téged, amennyiben több mint egy hónapra lesz szükségünk. Megkérhetünk, hogy adjál meg további információkat. Ez segíthet nekünk gyorsabban reagálni, illetve lerövidíteni az időt, amely szükséges kérésed teljesítéséhez.

Harmadik felek jogai. Nem fogunk eleget tenni azon kéréseidnek, amelyek hátrányosan befolyásolják más adatalanyok jogait és szabadságait.

 

Hozzáférhetőség

Mit kérhetsz tőlünk:

Módosítás

Kérheted tőlünk a pontatlan vagy hiányos személyes adataid kijavítását, illetve kiegészítését.

Megpróbálhatjuk le- ellenőrizni az adatok pontatlanságait, mielőtt azokat kijavítanánk.

Adattörlés

Kérheted tőlünk a személyes adataid törlését, de kizárólag abban az esetben, ha:

Mi nem vagyunk kötelesek a személyes adataid törlése iránti kérésednek eleget tenni, amennyiben azok feldolgozása:

Vannak más olyan körülmények is, amelyekben nem vagyunk kötelesek kielégíteni az adatok törlésére vonatkozó kérésedet, ezek általában a legvalószínűbb körülmények, amelyek alapján elutasíthatjuk a kérésedet.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az adatok törlése, valamint az egész profilnak a Honlapról történő törlése - a rajta lévő összes adattal és dokumentummal – visszafordíthatatlan folyamat.

 

Adatfeldolgozás korlátozása

Kérheted tőlünk a személyes adataid korlátozott feldolgozását, de kizárólag abban az esetben, ha:

Mi továbbra is felhasználhatjuk a személyes adataitd az adatkezelés korlátozására vonatkozó kérésed esetén, amennyiben:

Adatok átvitele

Kérheted, hogy személyes adataid strukturált, széles körben használt és géppel olvasható formátumban adjuk meg, vagy azok más szolgáltató részére történő közvetlen „átvitelét”, de csak abban az esetben, ha:

Kifogás joga

Bármikor kifogást emelhetsz – személyes helyzeteddel kapcsolatos okokra hivatkozva - a személyes adataid jogszerű érdekeink alapján történő feldolgozása ellen, amennyiben úgy gondolod, hogy ez utóbbiakat az alapvető jogaid és szabadságaid dominálják.

Ezen kívül bármikor kifogást emelhetsz az adataidnak a közvetlen marketing céljaira történő feldolgozása ellen (beleértve profilok létrehozása ellen), anélkül, hogy azt indokolnod kéne kell, s ebben az esetben az adatok feldolgozását a lehetőleg leghamarabb szüntetjük meg.

Automatikus döntések hozása

Kérheted, hogy ne legyél tárgya  kizárólag automatikus feldolgozáson alapuló döntésnek, de csak abban az esetben, ha a döntés::

Ez a jog nem alkalmazható, ha az automatikus feldolgozáson alapuló döntés:

 

A helyi felügyelő szervnél történő panasznyújtás joga

Jogod van a helyi felügyelő szervnél panaszt nyújtani személyes adataid feldolgozása ügyében.

Az adatvédelemért felelős holland felügyelő szerv elérhetőségei az alábbiak:

Holland Adatvédelmi Hatóság

Autoriteit Persoonsgegevens

Postbus 93374

2509 AJ DEN HAAG

telefon: +31 70 888 85 00

 

A román adatvédelemért felelős holland felügyelő szerv elérhetőségei az alábbiak:

Személyes Adatok Feldolgozásáért felelős Nemzeti Felügyeleti Hatóság

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru no. 28-30, 1st district, postal code 010336, Bucharest, Romania

Telefon: +40 318 059 211 vagy +40 318 059 212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

 

Az adatvédelemért felelős felügyelő szerv elérhetőségei az alábbiak:

Személyes Adatok Védelméért felelős Bizottság

H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: privacy@naih.hu

 Website: https://www.naih.hu/general-information.html

 

 

Anélkül, hogy sérülne a helyi felügyelő szervnél történő panasznyújtáshoz való jogod, kérjük, először velünk lépjél kapcsolatba, és megígérjük, hogy mindent megteszünk a problémák kölcsönös megegyezés alapján történő megoldása érdekében.

 

HARMADIK FELEK HONLAPJAI

Ez az adatvédelmi útmutató nem taglalja harmadik felek adatvédelmi, információs vagy egyéb gyakorlatát, beleértve azokét, amelyeket  webhelyeinkre átirányítanak, és nem vállalunk felelősséget azokért.

Nem vállalunk felelősséget sem olyan szervezeteknek az információ (beleértve az adatvédelmi gyakorlatokat is) gyűjtésére, felhasználására és közzétételére vonatkozó politikájáért és gyakorlatáért, mint például a Facebook, az Apple, a Google, a Microsoft, a RIM, vagy egyéb, alkalmazásszolgáltatók, szociális médiaplatformokat fenntartó, operációs rendszerek, vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó cégek vagy eszközgyártók, valamint a honlapunkon keresztül más szervezetek rendelkezésére általad bocsátott személyes adataidért, valamin médiaoldalunkról általad megosztott információért.

 

COOKIE-K TÁJÉKOZTATÓ

Mik azok a „sütik”?

A cookie-k olyan kis szövegfájlok, amelyek ideiglenesen tárolják a felhasználónak a webhely látogatása során végzett műveleteire, preferenciáira vagy egyéb tevékenységére vonatkozó információkat. Ezek megőrződnek a felhasználó számítógépén vagy mobilkészülékén meghatározott ideig típusuktól függően.

A cookie-k segítenek a weboldal felhasználóbarátabbá tételében, mivel megőrzik a preferenciák beállítását, így a felhasználónak nem kell minden alkalommal azokat beállítania, amikor meglátogatja a webhelyet, vagy egy oldalról a másikra költözik. A cookie-k lehetővé teszik a webhely zökkenőmentes működését, a szabálytalanságok nyomon követését, valamint azon lehetőségek feltárását, amelyek az információszolgáltató és a felhasználó közötti kommunikáció optimalizálását szolgálják.

 

Milyen sütiket használunk?

Kétféle „sütiket” használunk: átmenetit vagy állandót. Az átmeneti cookie-k olyan ideiglenes fájlok, amelyek a terminálon maradnak a felhasználói munkamenet végéig, vagy az alkalmazás bezárásáig. Az állandó cookie-k az adott cookie paraméterei által meghatározott ideig maradnak a felhasználó terminálján, vagy addig, amíg a felhasználó manuálisan nem törli azokat.

 

Hogyan használjuk az általunk alkalmazott sütiket

Sütitípusok:

- a webhely teljesítményéhez szigorúan szükséges cookie-k,

- elemzés cookie-k,

- hirdetési cookie-k.

Beállíthatod a böngészőt úgy, hogy blokkolja a cookie-kat, de ebben az esetben a webhely egyes fejezetei nem fognak megfelelően működni. A cookie-k és / vagy a hasonló, szigorúan szükséges technológiák elengedhetetlenek a webhely megfelelő működéséhez, ha azokat a webhelyre való belépéskor beállította vagy az adott webhelyen végrehajtott tevékenységek eredményeként jöttek létre az esettől függően.

Cookie-k tiltása

Ha letiltod a cookie-kat, a webhely bizonyos funkciói felfüggesztésre kerülnek, ami bizonyos üzemzavarokhoz vezethet vagy hibákat okozhat webhelyünk használatakor. Például a cookie-k blokkolása megakadályozhat téged:

- az online vásárlásban,

- a fiókodba való bejelentkezéskor szükséges azonosításban.

Ha elfogadod ezeket a korlátozásokat, és blokkolni kívánod a cookie-kat, vegyedd figyelembe a következőket: A legtöbb böngésző alapértelmezés szerint a cookie-k elfogadására van beállítva, de a megfelelő böngészőbeállítások kiválasztásával blokkolhatod a cookie-k egy részét vagy egészét.

Hasznos linkek és további információk

Ha többet szeretnél megtudni a cookie-król és arról, hogyan kell azokat használni, a következő linkeket javasoljuk:

Microsoft Cookie Guide

All About Cookies

Youronlinechoices

 

ADATKEZELŐ

A jelen Adatvédelmi Szabályzat szerint megadott vagy összegyűjtött információ kezelője: a holland cégnyilvántartásban 60701161 számmal bejegyzett Pick N Dazzle B.V. cég, ÁFA száma: NL854022569B01, címe: Herengracht 420, Amsterdam 1017 BZ, Hollandia.

 

HOGYAN LÉPJÉL KAPCSOLATBA VELÜNK

Ha bármilyen kérdésed van az Adatvédelmi Szabályzatunkkal kapcsolatban, közvetlenül a következő e-mail címen veheted fel a kapcsolatot velünk info@pickndazzle.com

 

ADATVÉDELMI SZABÁLYZATUNK FRISSITÉSE

Előfordulhat, hogy adatvédelmi  szabáylzatunkat frissítjük. A legfrissebb verzió mindig elérhető a Honlapunkon. Az Adatvédelmi Szabályzatban bekövetkezett jelentős változásokat közöljük, például olyanokat, amelyek a személyes adatok felhasználásának célját, illetve az adatkezelő személyazonosságát vagy jogaid érintik.