ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Настоящата политика за поверителност („Политика за поверителност“) описва как Pick N Dazzle B.V. („Pick N Dazzle” или „ние“, „нас“, „на нас“) обработва Вашите лични данни във връзка с използването на www.pickndazzle.com („Сайтът“).

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други) („Лични данни“).

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЪБИРАМЕ ЗА ВАС

Ние събираме Личните данни, които директно ни предоставяте или са събрани чрез използването на Сайта.

Информация, която вие ни предоставяте

Когато създавате профил, ние събираме вашите:

В допълнение ние събираме информация, част от вашия Профил за красота:

Когато, правите поръчка, използвайки Сайта, ние събираме:

Когато публикувате съдържание (текст, изображения, снимки,  съобщения, коментари или друго съдържание) в нашия Сайт, информацията, ще бъде съхранена на нашите сървъри и другите потребители на Сайта ще могат да я видят ако публикувате видимо за потребителите, като снимките в секция „Нашите чаровни клиенти“ на Сайта.

Дружеството не получава и не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, при заплащане на продукт от Сайта на Дружеството, при използване метод на плащане чрез дебитна/кредитна карта. Тези данни се обработват от дружеството – доставчик на онлайн платежни услуги.

Използвайки нашия Сайт имате възможност да се регистрирате на него чрез Вашия профил във Facebook. Ако изберете този вариант, ще бъдете насочени към страницата Facebook Admin, където ще бъдете уведомени за предаването на Вашите данни на Pick n Dazzle. Можете да разгледате политиката за конфиденциалност на Facebook като последвате следните връзки: https://www.facebook.com/about/privacy

Информация, която събираме от трети страни

Може да получим информация за вас от други източници. Можем да добавим тази информация към информацията, която вече сме събрали от вас чрез нашите услуги, за да подобрим услугите.

Информация, предоставена чрез социалните мрежи

Можете да споделите с нас вашия профил в социалните мрежи (Facebook, Instagram и др.). С това вие ни разрешавате да получим достъп до част от вашата информация, съдържаща се в съответния профил (например информация за профил и снимка на профил). Може да получим тази информация от вашия профил в конкретната социална мрежа и тази информация може да бъде импортирана в услугите, които предоставяме. Услугите ни също така ви позволяват да споделяте информация чрез такива профили, като например препратки. Вие приемате и се съгласявате, че Вие носите цялата отговорност за използването на профилите в социалните мрежи и че е ваша отговорност да прегледате условията за ползване и декларацията за поверителност на доставчика на такива социални мрежи. Ние няма да носим отговорност за: (i) наличието или точността на такива социални мрежи; (ii) съдържанието, продуктите или услугите или наличието на такива социални мрежи; или (iii) използването от ваша страна на такива социални мрежи. Можете да премахнете информацията за профила си в социална мрежа чрез настройките на профила в Сайта или профила за красота, по целесъобразност, по всяко време. Ако прекъснете връзката с социалната мрежа, която сте ползвали за предоставяне на услугите на Сайта, данните от обществения профил на социалната мрежа и електронната поща, предоставена от социалната мрежа, ще бъдат изтрити от нашите активни бази данни.

Освен гореизброените данни можем да събираме и впоследствие обработваме определена информация относно поведението ви при сърфиране в нашия уебсайт, за да персонализираме вашето онлайн преживяване и изготвим предложения, които са съобразени с вашия профил:

Приканваме ви да научите повече в тази връзка като прочетете раздела относно обработването по-долу.

ЗА КАКВИ ЦЕЛИ ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ И НА КАКВИ ОСНОВАНИЯ

Доколкото е позволено от закона, ние използваме Вашите Лични данни за следните цели:

Тази обща цел може да включва, при необходимост, следното:

Обработването на Вашите данни за тези цели в повечето случаи е необходимо за сключването и изпълнението на договор между Pick N Dazzle и Вас. Освен това, за изпълнението на тези цели се изисква обработване съгласно приложимото законодателство, включително данъчното и счетоводното законодателство.

Ние бихме искали винаги да ви предложим най-доброто преживяване при пазаруването онлайн. За тази цел можем да използваме определена информация относно Вашето поведение на купувач, да ви приканваме да попълвате анкети за удовлетвореността Ви след приключването на поръчка, или да провеждаме директно, или с помощта на партньори, пазарни проучвания и изследвания.

Тези дейности ние базираме на нашите законни интереси при извършване на стопанска дейност като винаги се грижим за това Вашите основни права и свободи да бъдат незасегнати.

Ние бихме искали винаги да сте осведомени за най-добрите предложения за продуктите/услугите, към които имате интерес. В тази връзка, можем да ви изпращаме всякакви видове съобщения, посредством канали за електронни съобщения (e-mail / SMS / mobile push / webpush и пр.), които съдържат обща и тематична информация, информация относно подобни продукти или продукти, допълващи закупените от вас продукти, информация относно оферти и промоции, и други бизнес комуникации като пазарни изследвания и анкети за потребителското мнение, и можем да представяме персонализирани препоръки в Сайта. За да ви предоставим информация, която представлява интерес за вас, ние можем да използваме определени данни относно вашето поведение на купувач (например, разгледани продукти/ продукти, добавени към списъка с желани продукти), за да създадем профил. Ние винаги гарантираме, че това обработване се извършва при спазване на Вашите права и свободи, и че решенията, взети във връзка с тях не пораждат никакви правни последици за Вас и не Ви засягат по подобен начин в съществена степен.

В повечето случаи ние изискваме Вашето предварително съгласие, за да ви изпращаме маркетингови съобщения. Можете да промените решението си и оттеглите своето съгласие по всяко време като:

В определени ситуации ние можем да базираме маркетинговите си дейности на законния си интерес към промотиране и развиване на търговската си дейност. Във всеки случай, когато използваме Ваша информация за нашите законни интереси, ние полагаме грижа и взимаме необходимите мерки, за да гарантираме, че Вашите основни права и свободи не са засегнати. При все това, Вие можете по всяко време, като използвате средствата, описани по-горе, да прекратите обработването на Вашите Лични данни за целите на маркетинга и ние ще откликнем на искането ви.

Възможно е да има случаи, в които ние използваме или предаваме информация, за да защитим правата си и търговската си дейност. Те могат да включват:

Главната причина за тези видове обработване са нашите законни интереси, свързани със защитата на търговската ни дейност като се прави уговорка, че ние гарантираме, че всички предприемани от нас мерки гарантират баланс между нашите интереси и Вашите основни права и свободи.

Освен това, в някои случаи, обработването от наша страна се базира на законови разпоредби като задължението за защита на стоките и стойностите, предвидено от приложимото законодателство в тази връзка.

В нашия уебсайт можем да обработваме информация посредством бисквитки (cookies) и подобни технологии съгласно Политиката за бисквитките по-долу.

КОЛКО ВРЕМЕ ПАЗИМ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

По правило, ние съхраняваме Вашите лични данни докато имате акаунт в Сайта. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта Ви и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, дори и след закриване на акаунта, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.

ЧУВСТВИТЕЛНИ ДАННИ

Ние не събираме, нито обработваме по друг начин чувствителни данни (напр. информация, свързана с расов или етнически произход, политически възгледи, религия или други вярвания, здравословно състояние, криминално минало или членство в синдикати), включени в специални категории Лични данни в Общият регламент относно защитата на данните. Освен това, ние не желаем да събираме или обработваме данни на непълнолетни лица, на възраст под 16 години.

НА КОГО МОЖЕ ДА РАЗКРИВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

В зависимост от случая, можем да предаваме или даваме достъп до някои от Вашите Лични данни на следните категории получатели:

Ако сме задължени по закон, или ако това е необходимо за защита на законните ни интереси, можем да разкриваме определени Лични данни и на публични органи.

Гарантираме, че достъпът до Вашите данни от частноправни субекти-трети страни се осъществява съгласно законовите разпоредби в областта на защитата на Личните данни и конфиденциалността на информацията, въз основа на договори, сключени с тях.

ПРЕПОРЪКИ

Ние ви позволяваме да поканите приятелите си, за да се регистрират за услугите, предоставяни чрез Сайта, като споделите връзка за препращане чрез социалните мрежи, имейл, телефон или други средства или като изпратите покани чрез страницата за препращане на Сайта на. Ако изберете да качите контактите си в Сайта, ние ще получим и съхраним информацията за тези контакти и ще ги използваме, за да изпращаме покани от ваше име, когато решите да направите това. Когато насочвате някого чрез нашия сайт, препратката ви ще включва вашето име и, ако сте споделили с нас, вашата снимка.

СИГУРНОСТ

Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на Личните данни като прилагаме подходящи технически и организационни мерки при съблюдаване на промишлените стандарти.

Въпреки мерките, които прилагаме, за да защитаваме Вашите Лични данни, ние сме наясно, че предаването на информация по интернет или други публични мрежи не е напълно безопасно, като съществува риск данните да могат да се преглеждат и използват от неупълномощени трети страни. Ние не можем да поемем отговорност за тези уязвимости на системи, които не са под нашия контрол.

ВАШИТЕ ПРАВА

Общият регламент относно защитата на личните данни признава редица права във връзка с Вашите Лични данни. Можете да поискате достъп до Вашите данни, корекцията на грешки в нашите файлове, и/или да повдигате възражения по отношение на обработването на Вашите Лични данни. Можете също така да упражните правото си на подаване на жалба пред компетентния надзорен орган или до съда. В зависимост от случая, вие можете също така да разполагате с правото да поискате изтриване на Вашите лични данни, правото на ограничаване на обработването на Вашите данни и правото на преносимост на данните.

За да упражнявате правата си, можете да се свържете с нас като използвате данните за контакт, посочени по-долу. Моля, вземете предвид следното, ако желаете да упражните тези права:

Самоличност. Ние подхождаме сериозно към конфиденциалността на всички записи, съдържащи Лични данни. Поради тази причина, ви молим да ни изпратите Вашите искания относно тези записи като използвате адреса на електронната Ви поща, посочен във Вашия акаунт в Сайта. В противен случай, ние си запазваме правото да проверяваме Вашата самоличност като изискваме допълнителна информация за потвърждаването ѝ.

Такси. Ние няма да налагаме такса за упражняване на каквито и да е права по отношение на Вашите Лични данни, освен когато искането Ви за достъп до информация е без основание, многократно или излишно се повтаря, в който случай ще таксуваме разумна сума. Ще Ви информираме за евентуални приложими такси, преди да разгледаме искането Ви.

Срок за отговор. Ние планираме да отговаряме на всички валидни искания в рамките на един месец, освен когато искането е особено сложно, или ако сте отправили повече искания, в който случай ще отговорим в рамките на максимум два месеца. Ще ви уведомим дали ще имаме нужда от повече от един месец. Възможно е да ви помолим да ни дадете допълнителна информация. Така вие ще ни помогнете да действаме по-бързо и да съкратим времето за отговор на Вашето искане.

Права на трети страни. Няма да отговаряме на искане, ако то засяга по отрицателен начин правата и свободите на други субекти на данни.

Достъп

Можете да ни помолите:

Поправяне

Можете да поискате от нас да поправим или допълним Ваши неточни или непълни Лични данни.

Възможно е ние да се опитаме да удостоверим неточността на данните, преди да ги коригираме.

Изтриване на данни

Вие можете да ни помолите да изтрием Вашите Лични данни, но единствено ако:

Ние нямаме задължението да уважим Вашето искане за изтриване на Личните ви данни, ако обработването им се изисква:

Има определени други обстоятелства, при които не сме задължени да се съобразим с Вашето искане за изтриване на данни, въпреки, че те са и най-вероятните обстоятелства, при които може да откажем искането ви.

Моля, имайте предвид, че процесът на изтриване на данни и изтриването на профила в Сайта с всички данни и документи, свързани с него, е необратим процес.

Ограничаване на обработването на данни

Можете да ни помолите да ограничим обработването на Вашите Лични данни, но единствено ако:

Ние можем да продължим да използваме Вашите лични данни в резултат на искане за ограничение:

Преносимост на данните

Можете да ни помолите да предоставим Вашите Лични данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат или можете да поискате те да бъдат директно „пренесени“ към друг оператор на данни, но единствено ако:

Право на възражение

Можете да възразите по всяко време поради причини, свързани с Вашата конкретна ситуация, срещу обработването на Вашите Лични данни, основано на нашите законни интереси, ако считате че Вашите основни права и свободи доминират над тези интереси.

Освен това можете да възразите по всяко време срещу обработването на Вашите данни за целите на директния маркетинг (включително създаване на профили) без да посочвате каквато и да било причина, като в този случай обработването ще бъде прекратено при първа възможност.

Вземане на автоматични решения

Можете да ни помолите да не бъдете предмет на решение, основано единствено на автоматично обработване, но единствено когато това решение:

Това право е неприложимо, ако решението, което е взето след вземането на автоматично решение:

Право да подадете жалба до местния надзорен орган

Имате правото да подавате жалба пред местния надзорен орган относно обработването на Вашите Лични данни.

В България данните за контакт с надзорния орган за защита на Личните данни са, както следва:

Комисия за защита на личните данни

България, София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров № 2

Телефон: + 359 2 915 35 18

E-mail: kzld@cpdp.bg

Без да се засяга правото ви да се свързвате с надзорния орган по всяко време, моля свържете се с нас предварително и ние Ви обещаваме, че ще положим максимални усилия, за да разрешим проблемите ви по взаимно съгласие.

САЙТОВЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Настоящата Политика за поверителност не адресира, и ние не носим отговорност за, неприкосновеността, информацията или други практики на трети страни, включително трета страна, оперираща сайт, към който този Сайт препраща.

Също така не сме отговорни за политиките и практиките за събиране, използване и разкриване на информация (включително практиките за сигурност на данните) на други организации като Facebook, Apple, Google, Microsoft, RIM или други доставчици на приложение, на социални медийни платформи, на операционна система, на безжични услуги или производители на устройства, включително във връзка с каквито и да е Лични данни, които разкривате на други организации чрез или по отношение на нашите социални медийни страници.

ПОЛИТИКА ЗА БИСКИВТКИТЕ

Какво са „бисквитки“?

Бисквитките са малки текстови файлове, за временно съхранение на информация относно действия на потребителя, негови предпочитания или друга активност при посещаването на даден уебсайт. Те се запазват на използвания от потребителя компютър или мобилно устройство за определен период от време в зависимост от вида си.

Бисквитките спомагат за по-удобно използване на уебсайта, тъй като спестяват на потребителите необходимостта да въвеждат своите предпочитания всеки път, когато посещават сайта или преминават от една страница към друга. Бисквитките позволяват на уебсайта да функционира безпроблемно, да следи за нередности и да установява възможности за оптимизиране на начините, по който предоставя информация и общува с потребителите.

Какви бисквитки използваме?

Ние използваме два вида бисквитки: сесийни и постоянни. Сесийните бисквитки са временни файлове, които остават в терминал до завършването на потребителската сесия или затваряне на приложението. Постоянните бисквитки остават на терминала на потребителя за срока, определен от параметрите на бисквитката или докато не се изтрият ръчно от потребителя.

Как се използват бисквитките от този Сайт

Посещение на този Сайт може да оставят следните типове бисквитки:

- Бисквитките са строго необходими за работата на сайта

- Бисквитки за анализ

- Бисквитки за реклама.

Бисквитките и/или другите строго необходими подобни технологии са от съществено значение за правилното функциониране на сайта, бидейки зададени на Вашето устройство при влизането в уеб сайта или в резултат на действия, извършвани в сайта, според случая. Можете да настроите браузъра си да блокира бисквитките, но в този случай, някои раздели на Сайта няма да работят правилно.

Блокиране на бисквитки

Ако искате да блокирате бисквитките, някои функции на Сайта ще бъдат спрени, а това може да създаде някои неизправности или грешки при използването на нашия сайт. Например, блокирането на бисквитките може да Ви попречи да:

- купувате онлайн

- да се идентифицирате при влизане във Вашия профил

В случай, че сте съгласни с тези ограничения и искате да блокирате бисквитки, имайте предвид следното:   Повечето браузъри са настроени по подразбиране да приемат бисквитки, но можете да промените Вашите настройки за блокиране на някои или всички бисквитки от съответните настройки на браузърите.

Полезни връзки и допълнителна информация

Ако искате да научите повече за бисквитките и какви се използват те, препоръчваме следните линкове:

Microsoft Cookie Guide

All About Cookies

Youronlinechoices

 

АДМИНИСТРАТОР на лични данни

Администратор на Лични данни за информацията, която Вие предоставяте или ние събираме съгласно настоящата Политика за поверителност е: Pick N Dazzle B.V., компания регистрирана в Търговския регистър на Холандия под номер 60701161, с ДДС номер NL854022569B01, адрес: Херенграхт 282, Анстердам 1016 ВХ, Холандия

 

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС

Ако имате въпроси относно нашите Политики за поверителност, можете да се свържете с нас директно на имейл: bulgaria@pickndazzle.com

АКТУАЛИЗИРАНЕ НА НАШАТА ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Възможно е да актуализираме нашата Политика за поверителност. Най-новата версия винаги е достъпна на нашия Сайт. Ще съобщим всички съществени промени в Политиката за поверителност, например целта на използването на Личните Ви данни, самоличността на администратора или Вашите права.